Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Η περιοχή Αμπρούζο σαν μια διαχειριστική οντότητα ιδρύθηκε το 1970

Η περιοχή Αμπρούζο σαν μια διαχειριστική οντότητα ιδρύθηκε το 1970. Το Αμπρούζο που αντικατέστησε το παλιό όνομα Αμπρούζι στοχεύει στην καθιέρωση της γεωγραφικής και πολιτιστικής οντότητας της περιοχής.

Το έμβλημα που αποτελείται από μια ασπίδα με άσπρες πράσινες και μπλε ρίγες για τα βουνά την εξοχή και την θάλασσα της περιοχής.

Η περιοχή Αμπρούζο που βρίσκεται στην Κεντρική Ιταλία ορίζεται ως η πράσινη περιοχή της Ευρώπης και χαρακτηρίζεται από τα βουνά της 65% της επιφάνειας της και τους λόφους της 35% .

Εκτείνεται σε μια επιφάνεια 11.000 km2 η περιοχή χωρίζεται σε 4 επαρχίες του Kietti, L’ Aguila, Pescara Teramo με 305 δήμους και 19 κοινότητες στα βουνά και έχει περίπου 1 300 000 κατοίκους.

Η περιοχή βρίσκεται σε μια προσοδοφόρα γεωγραφική θέση σαν κεντρικός κόμβος κίνησης στο διάδρομο της Ανδριατικής και μεταξύ της Τύρηνης θάλασσας και της Ανδριατικής και είναι μια πύλη στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την γενική εικόνα του μεταναστευτικού φαινομένου σε εθνικό επίπεδο διαφαίνονται κάποια ειδικά θέματα στην περιοχή του Αμπρούζο η οποία φιλοξενεί διαφορές εθνικές ομάδες Αφρικανούς Νότιο Αμερικάνους και Ασιάτες όπως και μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες που έρχονται από τα Βαλκάνια.

Σχετικά με την εκπαίδευση το Περιφερειακό Σχολικό γραφείο του Αμπρουζο σε διευθυντικό επίπεδο είναι ένα Αυτόνομο κέντρο διαχειριστικής υπευθυνότητας. Οργανώνεται από Διευθυντικά γραφεία διαμοιρασμένα στη περιοχή, αυτά τα γραφεία έχουν τις διαχειριστικές αρμοδιότητες της παρακολούθησης και υποστήριξης των σχολείων και της δημιουργίας του σχολικού δικτύου προωθώντας την καινοτομία της σχολικής προσφοράς

Η σχολική οργάνωση της περιοχής του Αμπρούζο ποικίλει αρκετά με σχεδόν 300 δημόσια σχολεία και πολλά ιδιωτικά σχολεία με άδεια, Ακαδημίες ,Ωδεία και πανεπιστήμια ακόμα και σε μικρές πόλεις. Υπάρχουν διάφορα μουσεία, βιβλιοθήκες, Γκαλερί και θέατρα τα οποία είναι μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική βιομηχανία με ποικίλες και διαδεδομένες προτάσεις σε όλα τα γεωγραφικά και διοικητικά κομμάτια της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου